wacuumairs

Egy régebbi, ezidáig kiadatlan Wacuumairs interjú velem:

1.Mióta foglalkozol zenéléssel és hol vannak elérhető munkáid?

Közel 10 éve már (de fura leírni). Kezdetben síppal, dobbal, nádihegedűvel majd a szamárlétra alsó fokait elhagyva komolyabban, de persze még bőven van hova lépegetni.

A honlapom sikeres lehalása után a Soundcloud-ra: soundcloud.com/rawmatik és a Bancamp-re: rawmatik.bandcamp.com pakoltam fel az albumot. Bandcampről egészben, több formátum is le lehet szippantani annak akinek ingere van rá.

Első publikált zeném a Szószólók első albumára történt jó pár évvel ezelőtt. Ha jól emlékszem Mindent vagy semmit a címe (még B.O.B. voltam). Utána évekig csakúgy zenélgettem „mérne“ alapon majd úgy döntöttem, hogy megvalósítom az álmom és csinálok egy olyan lemezt, amin azok reppelnek az én zenéimre, akiken felnőttem. Ebből lett az ÜtemRawság című debütáló albumom. Aztán jött a barátság Day-el akinek csináltam pár remixet és az albumon a máig leghallgatottabb trekket is vele követtem el

 

2. Mit jelent a neved? (szeretjük ezt a kérdést:))

Nem szoktam átfordítani magyarra mert mindenhogy hülyén hangzik. A „nyers“ és az „automatikus“ szó angol megfelelőinek összeolvasztásából jött létre.

Régebben mutogattam zenéket haveroknak és ők mondták mindegyikre, hogy ilyen nyers, mocsok hangulatúak amiket szülök. Én simán dicséretnek könyveltem el ezt és kezdtem lassacskán szándékosan erre törekedni, fejlesztgetni ezt a hangulatot. Egy idő után ez a nyersség automatikussá vált.

 

3. Sportolsz valamit a zenélésen kívül?

Régebben fociztam aztán jött a kosárlabda jó pár évig. Ma már csak TV-ben, igyekszem követni az NBA történéseit. Néha napján lejárok dobálni ha időm engedi. Futni szoktam kimenni a természetbe, erre főleg otthon, Pakson van lehetőség. És húzódzkodni szoktam játszótereken

 

4. Mondj be 3 MC-t, akit nagyon szeretsz!

Doap Nixon, Evidence, Soulkast pl. De lehetetlen 3-at mondani, csak az utolsó 3 számban amit most hallottam ők reppeltek

 

5. Mondj be 3 albumot, amit nagyon szeretsz!

Az előző kérdéshez hasonlóan erre sem létezik tökéletes válasz. De nagyon szeretem az Ill Bill & Vinnie Paz – Heavy Metal Kings lemezem mert bakelitből van és alá is írták az urak, a Marco Polo & Torae – Double Barrel lemezemet ugyanezért nagyon csípom. De a régi kosaras kártya albumomtól se válnék meg semmi pénzért. (najó talán…)

 

6. Mondj be 3 filmet, amit nagyon szeretsz!

How High, 1 hét, Élve eltemetve. Kevesebb filmet nézek mint szeretnék. Sokszor elaszom rajtuk.

 

7. Mondj be 3 kaját, amit nagyon szeretsz!

Anyám összes főztje, madártej, hús.

Viszont Sparos sajtos-sonkás rácsot ne vegyetek mert nagy habi az egész

 

8. Mondj be 3 piát, amit nagyon szeretsz!

Sör, whiskey, cini-minis után visszamaradó fahéjas lötty

 

9. Mondj be 3 kábítószert, amit nagyon utálsz!

Mindet utálom.

 

10. Ha egy személyre 1mázsa szar rászakadását aktiválni tudnád egy gomb nyomásra, akkor ki lenne az?

Igyekszem a pozitívumokat keresni az emberekben, mert mindenkiben van, de azért abban a gyönyörű Duna parti kupolás létesítményben pöffeszkedő puhatestűeket örömmel beállítanám a kioldó szerkezet alá.

 

11. Mi a véleményed a hazai rap kultúráról 2012-ben?

Uh ez a kifejtős? 🙂 Szerintem nem olyan kilátástalan a helyzet mint azt sokan állítják. Tény, hogy hömpölyög a szar, de ez egy viszonylag bő vízhozamú folyam és ha alaposan megtisztítjuk akkor kinyerhető az ivóvíz ami olykor szépen tud csillogni a nap fényében és az arra érzékenyek meg is látják a csillámlást. Röviden így tudnám jellemezni.

 

12. Mit üzensz a magyar rap zene kedvelőknek?

Ölelek minden magyar rap zene kedvelőt! Amíg összedobom a II-est addig hallgassátok az ÜtemRawság I-et, meg mindent ami megfog Titeket és menjetek ki a szabadba ha süt a Nap!